Meló

Hogyan spórolj naponta legalább egy órát? Veszteségek helyett értékteremtés

Csak rohansz egész nap munkahelyeden és úgy érzed, hogy jó lenne plusz egy óra? Nem is lehetetlen küldetés ez. Csak rajtad múlik, hogy mennyire használod ki jól a saját napodat. Tanulj a sikeres cégektől és hasznosítsd a tudást a saját munkádban! 

Veszteségek helyett értékteremtés

A megoldás a LEAN módszertan, amely az autó és gépgyártásban terjedt el először. Henry Ford alkotta meg az alapjait, de igazán híressé a Toyota tette. A lényege, hogy meghatározzák mi az érték az Ügyfél szempontjából, miért hajlandó fizetni a Vásárló. Majd az érték előállításához egy olyan folyamatot hoznak létre, amelyből kizárják az összes veszteséget. A nem értékteremtő lépéseket. Így spórolnak rengeteg pénzt, és nagyon sok időt!

Most Te jössz a saját életedben!

Annyi a dolgod, hogy mindig tudd, hogy mit, miért, hogyan, kivel, mivel és mikorra csinálsz! És tedd mindezt úgy, hogy értéket hozol létre. Az érték pedig a az aktuális tevékenységed eredménye, ami kézzel fogható. Olyan eredmény, ami értékes más számára. Amivel más tovább dolgozik, ami a célok irányába hat. Amit más nem csinál párhuzamosan melletted. Ez persze egyszerűen hangzik, de a hétköznapokban nem is annyira az. Ezekkel a kérdésekkel ellenőrizheted, hogy veszteségek nélkül végzed-e a feladataidat!

Mindig tudd, hogy mit és miért csinálsz! Kérdezz bátran!

Egész pontosan tudod, hogy ami a feladatod? Miért kell ezt csinálnod? Kinek és miért értékes a feladat elvégzése? Amit csinálsz, biztosan a célok irányába hat? Tudod pontosan, hogy az általad végzett részfeladattal ki és milyen formában dolgozik tovább? Biztosan arra van szüksége, amit most te csinálsz?

Ne folyjon szét a napod!

Biztosan tudod, hogy mikorra és milyen minőségben kell a feladatot elvégezned? A leghatékonyabb módon végzed a feladatodat? Nem lehet ezt jobban? Nem lehetne még jobb eredményt elérni kevesebb felesleges munka mellett? Biztos a legjobb eszközökkel és módszertannal dolgozol? Nem tud egy tapasztaltabb ember segíteni?

Ha ezekre a kérdésekre őszintén válaszolsz magadnak, akkor hamar rájössz, hol nem vagy értékteremtő. Amikor nem értékes dologgal foglalkozol rengeteg veszteség mellett. Gondolád át a napi feladataidat a kérdések mentén és biztosan megtalálod a Te napi plusz egy órádat! A lehetőség Benned van!

Ha tetszett az írásunk, akkor oszd meg másokkal is és kövesd a Facebook oldalunkat hasonló motiváló tartalmakért!
A cikk írója:
Haffner Péter

Hasonló írásaink

Hírlevél

Szeretnél azonnal értesülni, ha új írásunk jelenik meg?
Iratkozz fel hírlevelünkre!