Meló

Fiatalon kiégve – Illúzió kergetés mesterfokon – Esettanulmány

„Úgy érzem, 31 évesen kiégtem. Szép sikereket értem el, sokat keresek. Mégis belül nem találom magam. Olykor a munkába menekülök, de van, amikor előle. Céltalanul csapongok. Nem tudom, mit kellene tennem. Mindenem megvan, mégse érzem magam elégedettnek.”

Laci elkeseredetten keresett meg minket. 3 évet dolgozott a KKV szektorban. Utána egy multinál helyezkedett el, ahol szép sikereket ért el. Öt év alatt elérte azt a felsővezetői pozíciót, amivel a szakma krémjébe tartozhatott. Jó fizetés és elismerés.

Azonban egyre jobban gyűlölt dolgozni. Szinte nem telt el úgy reggel, hogy ne reszkető gyomorral induljon a munkába. Fáradt volt és kiégett. Hiába vett ki szabadságokat, ez az érzés mindig visszatért.

Belátta, hogy egyedül nem tudja megoldani a problémáját. Hozzánk fordult segítségért.

Hamar eljutottunk egy felismerésig. Belátta, hogy az egyetemet és a szakmáját nem is ő választotta, hanem a szülei. Kiderült, hogy a tanulmányai közben már majdnem otthagyta az iskolát, de nem az Ő akarata győzött. Ezután közel 10 évig dolgozott egy olyan szakmában, amit legbelül nem akart. Sőt már gyűlölt. De meg akart felelni!

Egy új út. Végre szeretek munkába járni!

Laci felismerte, hogy téves úton járt. Beismerte és változtatott. Nem volt egyszerű. Újra kellett gondolnia mindent. A vágyait, az álmait és a céljait. De megérte, mert most olyan életet él, amiben kiegyensúlyozott.

Új vállalkozást indított, ahol azt csinálja, amit szeretne. És újra szeret munkába járni. A jelentősen kevesebb stressz miatt egészségesebbnek érzi magát.

Mit tanulhatsz Lacitól?

Ha nem tudod mit akarsz az életben, akkor ideje kideríteni. Ha tudod, akkor itt az idő, hogy elindulj.

Kapaszkodó kérdések:

Hol tartok majd 1, 3 és 5 év múlva, ha azt csinálom, amit eddig?

Kezdj el gondolkodni! Az út, amin most jársz, hova vezet? Oda, ahova akarod?

Mit akartam mindig is csinálni?

Kérdőjelezd meg a jelenlegi utad. Én választottam? Vagy csak idesodort az élet? 3, 5 évvel ezelőtt ezt a jövőt képzeltem el magamnak? Hol akarok tartani évekkel később?

Valóban tudok a szakmámon kívül gondolkodni?

Az emberek 85%-a élete végéig abban a szakmában dolgozik, amit 16-22 éves korában szerzett. Olyan fiatalon még nem tudhatod, hova akarsz eljutni. Merj kilépni a szakmádból és a kereteidből!

Te sem azt a munkát végzed, amit legbelül szeretnél? Adj magadnak egy lehetőséget és változtass! Laci 10 évet adott az életéből egy olyan dolognak, amiben nem lelte igazán örömét. A legtöbben, ennél sokkal több időt áldoznak fel. Sőt vannak, akik az egész életüket! Csak idősen látják be, hogy nem érte meg.

Te feláldoznál 10-20 évet az életedből csak azért, mert nem figyelsz oda magadra? Ne akarj megfelelni másnak! Merj lépni, nincs veszteni valód! Valósítsd meg Magad végre!

Ha mélyebben érdekel a téma, akkor gyere el az előadásunkrahttps://www.facebook.com/events/658418071183734/
A cikk írója:
Kézai András

Hasonló írásaink

Hírlevél

Szeretnél azonnal értesülni, ha új írásunk jelenik meg?
Iratkozz fel hírlevelünkre!