Life

Ez a rossz vicc nem lehet az élet! Csak egy szó után rohan az egész világ

Egész életünkben egy boldogságnak nevezett képet hajszolunk. Közben észre sem vesszük, hogy az elvárásoknak megfelelve nem is élünk igazán. Nézd meg, hogy Mező Misi “Egy szó miatt” című száma hogyan segít Neked kitörni ebből mókuskerékből!

Nézzük a szám néhány sorát!

Az az élet nem jön el, amíg harcban állsz,
Csak egy szó után rohan az egész világ,
Csak egy szó és semmi más a boldogság,
Megtehetsz akármit, kezd el előröl, ez a rossz vicc nem lehet az élet!

Mit tudsz tanulni a számból?

Nem lehet egy harc az életed

Álmodozhatsz csodálatos életről, de ha magaddal nem békülsz ki, akkor igazán sohasem leszel boldog. El kell fogadnod magadat olyannak, amilyen vagy! A múltaddal, a szemelyiségeddel. Ne az vezessen, hogy más mit gondolhat Rólad! Higgy magadban, hogy elég vagy a boldog családi élethez és a sikeres karrierhez!

Boldogságkergetés vs. valódi vágyak

A fogyasztói társadalom boldogság képeket ültet az agyadba. Akkor leszel boldog, ha ilyen állásod van és ha így nézel ki. Éveket tölthetsz azzal, hogy ezeket a képeket hajszolod. Aztán egy napon felnézel és ürességet érzel. Ezt szerettem volna? Ez nem is az én életem. Zárd ki a külvilág üzeneteit és keresd meg az igazi vágyaidat! A boldogság csak egy szó, de a saját forgatókönyvedet Te írod. A tartalmasat, a Neked valót.

Mindig elkezdheted

Tényleg csak ez rossz vicc volt az élet? Idősen biztosan nem ezt szeretnéd magadtól kérdezni. Ezernyi lehetőség van előtted és sohasem késő bármit elkezdeni, vagy újrakezdeni! Ne fogadd el, hogy Neked csak ennyi jutott! Mert az élet nem egy rossz vicc. A legnagyobb csoda, hogy élsz, de Neked is csak egy életed van!

A dal szerint “kereshetsz akármit messzi földeken, magadtól úgysem szabadulsz meg”. Vagyis hiába tereled el a figyelmedet vonzó dolgokkal a problémáidról, a nehézségek meg fognak várni. Ne fuss el magad elől! Ismerd meg önmagadat, építkezz, és tapasztalj! Mert ez a rossz vicc nem lehet az élet!

Ha tetszett az írásunk, akkor oszd meg másokkal is és kövesd a Facebook oldalunkat hasonló motiváló tartalmakért!
A cikk írója:
Haffner Péter

Hasonló írásaink

Hírlevél

Szeretnél azonnal értesülni, ha új írásunk jelenik meg?
Iratkozz fel hírlevelünkre!