Hősök

Dárdai a motivátor. Egy országnak adott reményt. Te vajon mit tanulhatsz tőle?

A tavalyi év meghatározó élménye volt a labdarúgó Európa-bajnokság eufóriája. A magyar válogatott 44 év után jutott ki a kontinens viadalra Bernd Storck vezetésével. Egy ember nélkül viszont ez nem sikerült volna. Ő Dárdai Pál. A motivátor.

Aki közvetlenül Storck előtt irányította a válogatottat. Hitehagyott emberek társaságából varázsolt egy ütőképes csapatot. Elhitette a játékosokkal, hogy elegek egy nagy tornára való kijutáshoz. Hogy nem tipikus magyar focisták, akiknek úgysem sikerül. Nézzük, mit tanulhatsz Dárdai Páltól?

1. A rövid, közép és hosszú távú célok egyensúlya.

Dárdai világosan elmondta: A hosszú távú cél az Európa-bajnokságra való kijutás. De nem szabad erről sokat beszélni, mert ez túlzott teher. A középtávú célokról már többet lehet és kell beszélni. Hozzunk el egy meghatározott pontszámot a következő három mérkőzésről, mert enélkül lehetetlen a tornára való kijutás. A rövidtávú célokról viszont már nem csak beszélni kell. Cselekedni kell és koncentrálni, meg kell nyerni a következő mérkőzést.

Ezekre figyelj! – a célok egyensúlya

  • Kellenek a motiváló és értelmes hosszú távú célok. De ezeken ne görcsölj sokat, mert túlzott teher lesz rajtad!
  • Bontsd a hosszú távú célokat elérhető távolságú középtávú célokra. Amelyek motiválnak, küzdeni kell értük. Időben kaphatsz pozitív visszacsatolást arról, hogy jó irányba haladsz!
  • Tűzz ki hozzád időben nagyon közel álló, rövid távú célokat. Amikor felkelsz, legyen előtted, hogy ma mit kell tenned!

2. A hit, a szenvedély és a profi munka egyensúlya

Amikor Dárdai Pál átvette a válogatott irányítását nem tudtak se rosszabbul se jobban focizni a srácok. Viszont nem hitték el igazán mélyen, hogy kijuthatnak az Európa-bajnokságra. Nem hittek magukban, már minden ember leírta őket. Úgysem sikerülhet. De jött Dárdai.

Tudta jól. Hit és célok nélkül esélyük nincs, de ez még nem elég. Profi módon kell dolgozni minden egyes nap. Az álmokat le kell hozni a földre.

Hozta magával azt a szaktudást, amelyet hosszú évek alatt tanult meg Németországban. A profi felkészítést, edzés munkát, regenerációt, kommunikációt.

Te is találd meg a hit és a profi munka tökéletes egyensúlyát!

  • Legyenek álmaid, céljaid! Hidd el, hogy elég vagy a sikerhez!
  • De ne csak álmodozz! Hozd le a célokat földre és kezdj el szisztematikusan, profi módon dolgozni!
  • Tanulj a legjobbaktól, törekedj a legjobb minőségre és mindig tartsd a határidőket!

Dárdai Pál munkája konkrét eredményt hozott. A válogatott erején felül teljesített és egy országnak adott reményt. Munkája jelenleg is példa értékű. Jóval magasabb költségvetésű csapatokat utasít maga mögé a Hertha edzőjeként a német első osztályban. Tanulj Te is Dárdaitól és az eredmények Nálad sem maradnak el!

Ha tetszett az írás kövesd az oldalunkat a Facebook-on!
A cikk írója:
Haffner Péter

Hasonló írásaink

Hírlevél

Szeretnél azonnal értesülni, ha új írásunk jelenik meg?
Iratkozz fel hírlevelünkre!